October 27, 2013

The retro printed dress

Image and video hosting by TinyPic

In search for the perfect wardrobe is terug! Vandaag op het menu: the retro printed dress of - in 't Nederlands - het retro geprinte jurkje. Hoewel ik normaal gezien niet zo'n fan ben van prints, kan een retro geprint jurkje mij wel altijd bekoren. Door de print is de jurk op zich al opvallend genoeg en vraagt daarom niet te veel extra accessoires. In de zomer combineer je 'm met een simpel sandaaltje en een basic tas. 's Winters draag je er een zwarte panty en een paar enkelbotjes onder. Ideaal voor dagen wanneer je er toch iets 'opgekleder' uit wil zien, maar nog steeds niet te veel moeite wil doen. For lazy girls like me, dus.

Image and video hosting by TinyPic
Maison Scotch / Zara / Mango / Topshop / Topshop / Zara

October 24, 2013

Listening with An / Melancholy Mood

Image and video hosting by TinyPic

't Concept kennen jullie ondertussen wel al: leuke muziekjes gekozen door leuke mensen! En An - of Ansie, zoals ik haar noem - is hierop geen uitzondering. Leuk met de hoofdletter L, da 's het minste dat je van An kan zeggen. Omdat ik al verschillende heerlijke 'muziekmomentjes' (dank aan Reggae Geel, Groundation, John Butler, Nujabes en consoorten) met haar heb mogen beleven - al dan niet in combinatie met een glas fles wijn - kon ik het niet laten haar te vragen voor een eigen Listening with... sessie. An is een geboren schrijftalent, dus geef ik haar ook even het woord (en 7 nummers extra, want 't is een specialleke). En ik moest ook zeggen dat ze oud begint te worden - om de keuze van enkele oldies te verantwoorden, haha. Enjoy!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Oh ja, ik hou van muziek! When it hits, you feel no pain. Maar ik hou evenveel van tekst. Taal is mijn vak, mijn eerste echte liefde.

Melancholy Mood (van Ziggy Marley) werd de titelsong voor deze lijst. Muziek volgt voor mij letterlijk the Mood I'm in. De laatste weken kan dat soms ook een vleug van melancholie zijn. Daarom, laat het maar over aan An om te beginnen met een old school rocktrack van Live. Ups en downs horen bij het leven en een kleine meltdown is mij niet vreemd. Er zijn dan nummers die bevestigen wat ik voel. Ge kiest er dan voor om in de zetel te zwelgen onder de Schaduw die over uw dagen ligt. Die momenten heb ik soms ook nodig. Een beetje ongelukkig durven zijn. Op de rem gaan staan. Want ik kan nogal door razen en mezelf voorbij lopen.

Ik heb fantastische vrienden (dankjewel Laura en nog een handjevol engelen die er steeds voor mij zijn). Dit zijn de mensen die een andere plaat bij me kunnen opzetten. Die nummers geven me dan goesting om de pakken waarbij ik bleef zitten op te ruimen. Schoon te vegen. Die muziek doet mijn ziel dan zingen. Zo'n nummer is steeds een kantelpunt. Dan fiets ik naar het bos, of naar het hoogste punt in de gemeente. Zoals gisteren. En dan kan ik het weer, zoals de meesten van mijn vrienden mij kennen: mijn armen wijd spreiden, met de wind door mijn haar en de tranen over mijn wangen, luid roepen dat ik het leven graag zie. Dan kan ik het wél weer. Merci!
  1. Live - Meltdown
  2. The Cranberries - Salvation
  3. John Mayer - Who Says
  4. John Mayer - Shadow Days
  5. Tobias Rauscher - Still Awake
  6. Eels - The Look You Give That Guy
  7. John Butler - Ocean
  8. John Butler Trio - Better Than
  9. Ras Naâman - How Many Rivers
  10. Bob Marley - Concrete Jungle
  11. Ziggy Marley - Melancholy Mood
  12. Jason Mraz - The Remedy
  13. Jason Mraz - Live High
  14. Ras Naâman - Dancehall Vitaminé
  15. Katchafire - Mr. Flava
  16. Groundation - Jah Jah Know
  17. Ziggy Marley - Love Is My Religion


October 14, 2013

21 before 22

Image and video hosting by TinyPic

Na veel getwijfel ("Moet ik dit nu echt online zwieren?") en met héél veel vertraging (ik ben twee maanden geleden verjaard) - aanschouw mijn 21 before (going on) 22 lijstje! Geïnspireerd door Elizabeth en Elisse vond ik dat het dringend tijd was mij ook eens wat doelen voor ogen te houden en enkele uitdagingen aan te gaan. Oké, ja... Misschien zijn deze 21 doelstellingen die ik voor mijn 22e verjaardag wil behalen iets (ahum) te hoog gegrepen, maar ik ben vastberaden om ze tot een goed einde te brengen. Of ze tenminste allemaal te proberen. Of dit lijstje gewoon als leidraad te gebruiken voor de komende 10 maanden. Hoedanook, hier zijn ze alle 21... Ik ben ambitieus, I know.
  1. Elke week lopen en aan pilates doen.
  2. En als extra reden om het bovenstaande doel zeker vol te houden: de 10 Miles van Antwerpen lopen (27 april).
  3. Twee keer per maand iets cultuurgerelateerd doen.
  4. Sparen voor een nieuwe spiegelreflexcamera (mijn Canon EOS 450D is aan het aftakelen...).
  5. Reizen! Naar minstens 3 nog niet eerder bezochte bestemmingen.
  6. Een navelpiercing zetten.
  7. Elke week een nieuwe plek in Gent ontdekken.
  8. Omdat niet elk doel moeilijk hoeft te zijn: mijn haar laten groeien tegen de trouw van mijn nicht.
  9. Derde keer, goede keer? Liefst geen herexamens in mijn laatste jaar!
  10. Een interessante bezigheid vinden zoals muurklimmen, saxofoon leren spelen, inline-skaten...
  11. Aangezien we dit jaar misschien verhuizen van een huis naar een appartement: minstens 100 dingen weggeven/verkopen.
  12. De adrenaline door mijn lijf laten gieren door iets extreem te doen (genre: bungeejumpen, parachutespringen, snowboarden van een zwarte piste...). Inspired by Jazz en Hans!
  13. Mijn Frans bijschaven.
  14. Opnieuw meedoen aan Dagen Zonder Vlees.
  15. Mijn computer- en Facebookgebruik binnen de perken houden.
  16. Een avondcursus visagie, grafisch design of Photoshop volgen.
  17. Eén maand geen alcohol drinken.
  18. Mijn eigen blogdomein kopen.
  19. Laura Pauline K. verder uitbouwen en iets professioneler maken. En visitekaartjes laten drukken, misschien?
  20. 3 dagen detoxen.
  21. Aangezien ik mijn 21e verjaardag niet ten volle heb gevierd/kunnen vieren: een mega wijs feestje organiseren voor mijn 22e verjaardag!
En om deze blogpost gepast af te sluiten, (en nu allemaal eens goed lachen) een typische, positieve, spirituele Pinterest- quote...

You have exactly one life in which to do everything. Act accordingly.

October 12, 2013

Bag lady

Image and video hosting by TinyPic
(Voorlopig) beste aankoop van 2013? Dat moet mijn leren tasje van COS wel zijn. Gekocht tijdens een citytrip naar Londen in februari en sindsdien overmatig gebruikt. Van citytrips naar festivals en van trouwfeesten tot begrafenissen: this bag survived it all. Hoe groter de tas, hoe meer rommel je meesleurt - en net daarom behoort dit tasje tot mijn favorieten: mijn portefeuille, iPhone en sleutels passen er perfect in (en dan is er nóg plaats voor wat extraatjes zoals zakdoeken, kauwgom, tampons...). De zwarte kleur past bij alles en het envelop- achtige ontwerp maakt dit tasje nét dat tikkeltje aparter. En last but not least: 79 euro. Do I really need to say more? Oké, nog één iets dan... Ik heb er al ontzettend veel complimentjes over mogen ontvangen!

October 11, 2013

I'm on a budget #5

Image and video hosting by TinyPic

Autumn kicked in... Eindelijk! Of toch niet? Want hoe graag ik enkele weken geleden wou dat de herfst begon, na het ervaren van enkele grijze, regenachtige herfstdagen verlang ik plots weer naar de zomer. Naar de temperaturen weliswaar, niet naar de kledij. Want hoe vreemd je 't ook mag vinden: eigenlijk draag ik graag sjaals, laagjes, broeken, botjes, parka's, mutsen, enz. Inspiratie voor deze vijfde I'm on a budget vond ik bij de knappe Ruth van The Merrymakers. Bij grijs weer past donkere kledij, dat heeft Ruth ook begrepen. Een outfit waarin ik direct koffie zou gaan drinken, filmpjes zou kijken of platenwinkels bezoeken zoals Ruth.

 Where to buy?
1 / 2 / 3 / 4

October 7, 2013

WEEK+END

Image Hosted by ImageShack.us

Hoewel we vandaag maandag zijn, kan ik het niet laten deze woordspeling te maken: "Thank God it's Friday Week+end!". Week+end is het pas opgestarte juwelenmerk van Kim Van Vlasselaer - mama van Gust en tevens een vriendin van mij. Na een diploma Rechten behaald te hebben en een korte carrière in de kledingverkoop (waar we elkaar hebben leren kennen), vond Kim dat het tijd was voor iets anders: het opstarten van haar eigen juwelenmerk. Ze had er mij 3 jaar geleden al iets over gezegd, maar een baby en een verloving later is het dan eindelijk zover... Vanaf nu heeft ze alle dagen Week+end! Yours truly maakt hier trouwens niet gewoon wat vriendschappelijke reclame, ik ben zowaar deel van het project: de foto's zijn mijn verantwoordelijkheid. Wat trouwens geen gemakkelijk klusje was, zoals ik in eerste instantie dacht! Kims juwelen zijn gemaakt uit Fimoklei en zilver en bestaan uit verschillende 'onderdelen' die je onderling kan combineren. Zo heb je 3 verschillende vormen oorbelletjes (round, triangle en square) die je kan combineren met een gewone sluiting of een sluiting met bedeltje. Dat bedeltje komt dan 'van achter' je oor, wat het juweel net dat tikkeltje specialer maakt. De kettingen zijn zijn ook 'flexibel': een kleurtje aan de ene kant en streepjes aan de andere kant van de hanger. Basic juwelen met een apart kantje - helemaal mijn ding! Well done, Kim.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
 Image Hosted by ImageShack.us

website (aanvang webshop eind oktober) // facebook

October 1, 2013

September #instadiary


Ik heb mijn iPhone (en daarbij Instagram) nu zo'n dikke 3 maanden en - toegegeven - het nieuwe is er een beetje van af. Ik ben er nog steeds heel blij mee (uiteraard!), maar ik haal mijn iPhone niet meer boven bij elk moment of elk gerecht dat er wat fotogeniek uit ziet - tot groot jolijt van mijn nabije omgeving, haha. Deze maand heb ik dus niet zo bijster veel geïnstagramd, maar toch genoeg om jullie van een September #instadiary te voorzien. En jawel, september was een goeie maand. Zo mogen er nog meer komen... See you 1 november!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Begin september had ik helaas nog wat inhaalexamens van herexamens af te leggen - thank God for coffee! (en Knack Focus) / Een #tbt naar mijn reis naar Kenya, 2 jaar geleden: deze foto vind ik nog steeds één van de beste foto's die ik ooit heb gemaakt / Een mooie zonsopgang maakt vroeg opstaan zo veel leuker (of liever: draaglijker) / Photoboothin' when drunk equals fun! - ik beschuldig de Gentse Strop(pen) die Robin en ik op Jazz in 't Park gedronken hebben / Cozy kotje / Brusselse pizzadate met Julie in La Belle Equipe - delizioso / En erna met Thomas naar de film, Blue Jasmine van Woody Allen om precies te zijn / #YOLO - love it or hate it, maar jawel: ik heb een navelpiercing laten zetten / Na enkele maanden ombre, eindelijk weer volledig blond!


Familiefeestjes zijn leuk! The day after meestal iets minder, maar er zijn ergere dingen dan uitkateren aan de zwemvijver, niet? / Gelijk de echte (met taart!) op ziekenbezoek bij mijn liefste vriendin Andréa / Vooruitje doen met mijn meter en nicht, altijd leuk / DOK Gent / #tbt - best friends, nog altijd / S.O.S. Skincare (en ik die dacht dat puistjes verdwijnen wanneer de puberteit voorbij is - think again) / Vroeg opstaan en dit zien, heerlijk / Lazy Sunday = kijken naar al het mannelijk schoon in Vogue Hommes / Quality time met papa in Brussel